AUGMENTED REALITY
TOEGEVOEGDE REALITEIT

Augmented Reality (AR) betekent letterlijk ‘toegevoegde realiteit’. Het is een techniek die al een tijd bestaat, maar pas de laatste jaren zijn opgang maakt. Dit komt met name door de snelle ontwikkelingen in de mobiele telefonie. Met behulp van AR kunt u uw drukwerk naar een hoger niveau tillen.

HOE WERKT HET PRECIES?
EEN REALISTISCHE PROJECTIE

Onze software kan zo geprogrammeerd worden dat een camera (van bijvoorbeeld een iPad) de afbeeldingen op het drukwerk herkent (een zogenoemde ‘marker’). Vervolgens kan over het bestaande camerabeeld een extra laag worden geprojecteerd. Dit kan van alles zijn: van 3D modellen tot zelfs animaties. Het mooie van deze extra laag is, is dat hij correct (relatief ten opzichte van de camera) op de marker wordt gepositioneerd. De gebruiker kan dus echt rondom de projectie lopen. Door de camera dichter naar de marker toe te bewegen zoom je in of uit.

KAN AUGMENTED REALITY ALTIJD WORDEN TOEGEPAST?
NADERHAND TOEPASSEN

AR kan ook bijna altijd naderhand worden toegepast: dus ook als u uw drukwerk al heeft laten drukken. Houd er wel rekening mee dat afbeeldingen niet symmetrisch mogen zijn (dit in verband met het bepalen van de positie) en dat het drukwerk bij voorkeur op mat papier gedrukt moet zijn (dit in verband met het spiegelen van het licht: in sterk verlichte ruimtes wordt de marker anders slecht ‘leesbaar’).

WAT IS EEN GOED VOORBEELD VAN AUGMENTED REALITY?
BRENG UW VERKOOPBROCHURE TOT LEVEN

AR is op bijna elke afbeelding toe te passen. En goed voorbeeld is het plaatsen van een 3D model van een woning op de plattegronden van een verkoopbrochure. Zo wordt in de brochure slim het complete plaatje gecommuniceerd, eventueel inclusief de kavel.

WIJ WERKEN O.A VOOR:
UW PROJECT VRAAGT OM GEPRESENTEERD TE WORDEN MET KWALITEIT
Wilt u weten wat ArchiVision voor uw project kan betekenen? - Stuur ons een bericht!